(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
PERNÍČKY JEMNÉ STAROBĚLSKÉ - pozor!!! z jiné, než klasické mouky

Potřebné ingredience
Rozpustíme (nevařit) 2 polévkové lžíce medu, 1/4 kg cukru, 5dkg másla a 2 celá vejce. Nejlépe je míchat nad horkou párou, ale pro urychlení se může toto rozpustit i za mírného tepla. Až je vše rozpuštěné a teplé - odstavíme. Po mírném vychladnutí zamícháme a přidáváme:
Postup přípravy
1 lžičku jedlé sody, perníkové koření (nebo: trochu nového koření, 1 lžičku semletého badyánu, 4 rozdrcené hřebíčky, trochu skořice, anýz, kůra z citrónu nebo pomeranče) a na závěr !!! 1/2 kg hladké CHLEBOVÉ MOUKY! Vypracovat těsto.
Vykrajovat tvary, potřít vodou s cukrem a hnědým barvivem (potr.), RYCHLE UPÉCT a po upečení potřít rozšlehaným vejcem.
Na polevu - jak jste zvyklé: 1 bílek a cca 25 dkg cukru moučka.
Vykrajovat tvary, potřít vodou s cukrem a hnědým barvivem (potr.), RYCHLE UPÉCT a po upečení potřít rozšlehaným vejcem.
Na polevu - jak jste zvyklé: 1 bílek a cca 25 dkg cukru moučka.

..nezbyde...

:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé